Your cart

Blog

Vyno ir šokolado derinimo menas

Raudonas vynas ir tamsus šokoladas – klasika su priežastimi Dažnai sakoma, kad geriausias šokolado draugas yra raudonas vynas, tačiau šis teiginys pernelyg supaprastina sudėtingą derinimo meną. Iš tiesų, tamsus šokoladas ir raudonas vynas turi bendrų savybių – abu pasižymi intensyvumu, kartumu ir kompleksiškumu. Tačiau ne kiekvienas raudonas vynas draugaus su bet kokiu tamsiu šokoladu. Derinant […]

Vyno trendo analizė Lietuvoje

Lietuvos vyno kultūros evoliucija: nuo sovietinių laikų iki šiandienos Vyno kelias Lietuvoje vingiuotas ir kupinas netikėtų posūkių. Dar prieš tris dešimtmečius vidutinis lietuvis vyną suvokė kaip saldų, dažnai abejotinos kokybės gėrimą, tinkamą tik šventiniam stalui. Sovietmečiu vyno kultūra buvo labai ribota – parduotuvių lentynose puikavosi bulgariškas „Kadarka”, vengriška „Tokaj” ir, žinoma, moldaviški pusiau saldūs vynai, […]

Pradedančiojo vyno mėgėjo gidas

Vyno pasaulio slenkstis: pirmieji žingsniai Prisimenu savo pirmąjį rimtą susitikimą su vynu. Stovėjau parduotuvėje prieš didžiulę lentyną, kurioje puikavosi šimtai butelių iš viso pasaulio. Etiketės mirgėjo prancūziškais, itališkais, ispaniškais pavadinimais. Vynuogių veislės, regionai, metai – visa tai atrodė kaip užsienio kalba, kurios nesupratau. Paėmiau butelį, kurio etiketė atrodė patraukliausia, ir tik vėliau sužinojau, kad nusipirkau […]

Tvaraus vyno gamybos praktikos

Vyno gamyba keičiasi: tvarumo revoliucija vynuogynuose Kai gurkšnojame taurę vyno, retai susimąstome apie ilgą kelią, kurį nueina vynuogės nuo vynmedžio iki mūsų stalo. Šis kelias apima daugybę sprendimų, kurie daro reikšmingą poveikį aplinkai – nuo vynuogynų įrengimo, tręšimo, iki gamybos procesų ir pakavimo. Pastaruosius dešimtmečius vyno pramonė išgyvena tylią revoliuciją, kai vis daugiau gamintojų suvokia […]

Ispaniško vyno ir sūrių deriniai

Ispanijos vyno regionai: nuo Riojos iki Priorato Ispanija – viena seniausių vyno gamintojų pasaulyje, kurios vyndarystės tradicijos siekia dar romėnų laikus. Šiandien ši šalis gali pasigirti daugiau nei 70 skirtingų vyno regionų, kuriuose auginamos vynuogės ir gaminami išskirtinio skonio gėrimai. Kiekvienas regionas pasižymi savitu charakteriu, kurį lemia klimato sąlygos, dirvožemio sudėtis ir vietinės vynuogių veislės. […]

Vyno degustacija su alyvuogėmis, skonio harmonija

Alyvuoges galima valgyti  atskirai, tačiau jos taip pat puikiai tinka kaip priedas prie įvairių užkandžių, pavyzdžiui, sūrių ar duonos. Tinkamai derinant alyvuoges su užkandžiais, galima sukurti dar įdomesnį skonio potyrį. Pavyzdžiui, sūris feta ar parmezanas puikiai dera su žaliomis alyvuogėmis, sukuriant puikų balansą. Ir, žinoma, nepamirškite apie savo asmeninius skonius. Skonis – tai subjektyvi patirtis, […]

Išskirtinio vyno istorija, kuri nenustoja stebinti

Vyno gamyba prasideda nuo vynuogių derliaus nuėmimo, kuris dažnai švenčiamas kaip svarbus metų įvykis. Daugelyje šalių šis procesas tampa savotiška švente, kurioje dalyvauja visa bendruomenė. Tyrinėjant vyno kilmę, svarbu ne tik geografiniai ir techniniai aspektai, bet ir kultūrinė reikšmė bendruomenėse. Šiandien vis daugiau žmonių domisi ne tik vyno skoniu, bet ir jo istorija bei gamybos […]

Nemokamas pristatymas

Perkant už daugiau nei 100 Eur

Nepriekaištinka kokybė

Visa produkcija kruopščiai atrinkta

100% Saugus atsiskaitymas

Mūsų partneris Swedbank